Küsitlus: Mida teevad naised sellal, kui mehed jalgpalli vaatavad?

Diana-Marika Kadaja, kaubandustöötaja:

?Jalgpall mind ei huvita, arvan, et see on rohkem poiste ja meeste ala. Meie peres on mitu telekat ja igaüks vaatab just seda, mis talle meeldib. Meeste oma püsib rohkem spordikanali peal. Jalgpalliülekande ajal lähen ma tavaliselt õue, seal on alati mingit nokitsemist: umbrohi kasvab jõudsalt ja pealegi käib suvel kogu aeg üks grillimine ja lihategemine. Mina vaatan telekat siis, kui aega on. Armastan teatris ja kontsertidel käia, ikka originaalesitust vaadata. Koos tütrega olen laulu- ja tantsupeol, las poisid jäävad oma jalgpalli juurde.?

Velda Nõmmsalu, vanaema:

?Mina jalgpalli ei vaata, vaatan seebikaid. Ega ma igat seriaali ka vaata, mõni hakkab nii vastu, et jätan kohe pooleli. Ei meeldi filmid, kus on palju vägivalda. ?Kodus ja võõrsil?, seda vaatan küll. Pojapojad tulid minu juurde suvitama, nemad istuvad spordisaadete ajal poole ööni üleval. Jalgpall on õhtul hilja ja sellal, kui nemad palli vaatavad, vanaema juba magab. Tulemusi ja väravalööke näen uudistesaadetes, nii et Portugali mängudes pole ma ka päris juhm. Laulupeo ajal istun ma küll kogu aeg televiisori ees. Kahju, et ei saa enam ise osaleda.?

Tiiu Leiten, müüja:

?Abikaasa vaatab kõiki mänge, minul ei jää sellal muud üle kui raamatut lugeda. Kui samal ajal on mõnel teisel kanalil mind huvitav saade, siis las tema vaatab seda, mis talle meeldib. Tülitsema me ei hakka, ammugi veel teleka pärast. Kui tahan, on mul võimalik vaadata hommikul kordussaadet. Mingi jalgpallifänn ma pole, kuid pühapäeva õhtul vaatan meistrivõistluste finaali kohe kindlasti. Niipalju olen kursis, et Portugal on tugev ja loodan, et nemad ka võidavad. Sellel suvel jääbki telekas lahti rohkem kui tavaliselt, tulemas on olümpiaaeg.?

Liia Ots, ametnik:

?Mulle ei meeldi vaadata jalgpalli: mehed jooksevad ja jooksevad paar tundi, kuid mõnes mängus ei tule ainsamatki väravat. Spordisaadetele ma oma aega ei raiska, kuid vahel, kui keegi just vaatab, vilksatan pilgu peale. Isa vaatab meil jalgpalli väga hoolega, ema samuti. Pensionäridel on aega vaadata, mina pean televiisori ees istumist ajaraiskamiseks, parem juba raamatuid lugeda. Mina ei hakkaks küll torisema, kui mees jalgpalli vaatab. Kes on huviline, las elab kaasa, mina tegelen oma asjadega. Olümpiamänge, kui võistlevad Eesti sportlased, vaatan kindlasti.?

Merike Okasmets, müüja:

?Vaatan ka ise jalgpalli, olen koos mehega jälginud kõiki ülekandeid. Enne mänge lepime kokku, kes kelle poolt on, tavaliselt on meil erinevad lemmikud, aga see annabki vaatamisele vürtsi juurde. Põhilemmikuks on Portugal, ma hoian pöialt, et pühapäeval tuleksid nad Euroopa meistriks. Olen suur spordisõber ja nagu telekas on mõnel kanalil võistluste ülekanne, siis muud ma ei vaata. Tänavu on üldse suur spordi ja telekavaatamise aasta, ja on arvata, et olümpiamängude ajal saab üsna vähe magada. Aga ega asi nii hull ka ole, et telekas hakkab elu segama.?

Mare Suviste, lasteaednik:

?Suveõhtud on meil valged, toas teleka ees istumine teeb uniseks, seepärast eelistan olla võimalikult kaua värskes õhus ja mütata aias. Töö ja õppimise kõrvalt jääb mul üsna vähe aega ning tuleb teha valik, kas vaadata telekat või lugeda raamatuid. Sellest, kuidas jalgpalli EM kulgeb, saan mehe käest küllaltki hea ülevaate. Mõnikord trehvan ka ise vaatama, kui väravalööki kordusena näidatakse, kuid seda, et ma mängu algusest lõpuni vaataks, seda pole veel olnud. Mulle meeldiks, kui võit tuleks korraldajamaa koju, nad on selle ära teeninud.?

Küsitles ja pildistas ARDI KIVIMETS

blog comments powered by Disqus