Septembri algusest ilmuma hakkav Oma Maitse on suunatud kõigile, kes süüa ja süüa teha armastavad. Eestis on seni puudu toiduajakiri, mis oleks suunatud laiemale lugejaskonnale ning annaks kontsentreeritud ülevaate toiduvalmistamise trendidest, meenutaks vanu tuntud retsepte ning tutvustaks meile erinevaid rahvuskööke. Uus ajakiri ei keskendu vaid perenaistele, pakutakse ideid ja retsepte nii suurtele kui väikestele, nii meestele kui naistele. Ajakirja eesmärgiks on anda igas numbris vähemalt 100 uut retsepti ja nõuannet. Palju pööratakse tähelepanu sellele, et ajakiri sisaldaks rohkelt retsepte ka neile, kes peavad lugu lihtsast toidust ja mõõdukast hinnast.
Oma Maitse hakkab lugejateni tooma retsepte argipäevaks, pidulikeks õhtusöökideks, laste sünnipäevadeks, vahendama uudiseid turult ja supermarketist, andma ülevaateid maailma erinevatest köökidest. Oma retseptid on igas numbris ka taimetoitlastele. Ajakirja avanumbris antakse uusi põnevaid retsepte kurgihoidiste valmistamiseks, õpetatakse lapsi piimakokteile valmistama, tutvustatakse hiina kööki, testitakse poekurke jpm. Avanumbri üheks fookusteemaks on ploomid ning kõik, mida neist valmistada saab.
Oma Maitse tegevtoimetajaks on Liis Pajupuu. Köögirubriigi eest vastutavad telekokk Sven Azojan ja toidukunstnik Kaie Mei. Ajakirjale teevad kaastööd ka mitmed toiduvaldkonnaga seotud spetsialistid.
20 000 tiraazhiga Oma Maitse väljaandja on Foodmarketing OÜ.
HANNE PALJAK,
Oma Maitse peatoimetaja