Haigekassa käivitas tervisliku toidu kampaania

Kampaania abil suunatakse inimesi teadlikumalt suhtuma oma igapäevase menüü koostamisse. Haigekassa tervishoiuteenuste osakonna peaspetsialisti Sirje Vaaski sõnul ei teadvusta inimesed endale, et kuigi rasvane toit tundub isuäratav, võib selle liigne söömine tuua koos kaaluprobleemidega kaasa ka mitmeid kroonilisi tervisehäireid, näiteks südame-veresoonkonna- ja liigesehaigusi. Haigekassa tellitud uuring näitab, et inimesed ei pea toidukaupu valides nende tervislikkust oluliseks: seda teeb vaid 32% elanikest. 70% juhtudest määrab ostuotsuse hind, 62% maitseomadused, 60% toodete kvaliteet ja 50% eestimaine päritolu. Mehed pööravad naistega võrreldes toidu tervislikkusele vähem tähelepanu. VOOREMAA

blog comments powered by Disqus