Muhus avati Eesti toidu kuu

Pühapäeval kuulutati Muhumaal Koguva sadamas välja Eesti toidu kuu. Peeti sadamatoidu konkurss, žürii esimees oli Ivo Linna. Konkursi võitis Emmanuel Wille ja Kuressaare ametikooli ühismeeskond.

Septembris toimuva toidukuu jooksul leiab aset üle 30 kodumaisele toidule pühendatud sündmuse ja festivali. Juba reedel peetakse Jõgeval Vooremaa konverentsi ajal minimessi. Sellest rääkis Koguval Jõgevamaa koostöökoja projektijuht Ülle Jukk.

Eesti toidutootjad kuulutavad juba teist aastat septembri Eesti toidu kuuks, et väärtustada kodumaist päritolu toitu ja kasvatada selle populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu toimub septembris, sest see on Eestis kasvatatud toidu poolest kõige rikkalikum ja võimalusterohkem aeg meie köökides. Toidukuu raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud eripakkumistega välja üle 70 Eesti toidutee võrgustikku kuuluva restorani ja toidukoha. Lähemalt Eesti toidu kuu sündmuste ja pakkumiste kohta: www.eestitoit.ee.

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Kokku osales toidukuu enam kui 30 festivalil ja sündmusel üle 65 000 inimese.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus