Aasialikke toite pakkuv restoran avab peagi uksed

Kunagise Kohvik O ruumides on lähemal ajal tööd alustamas Vaga Mama restoran, kus pakutavaid aasialikke toite valmistavad Nepaalist pärit kokad.


Praegu käib Kohvik O ruumes ettevalmistus, et söögikoht lähemal ajal tegutsema saaks asuda. Rentniku esindaja Ave Kool firmast Vaga Mama OÜ lausus, et pakkumine Põltsamaal Kohvik O ruumes tegutsema asuda, tehti neile möödunud aasta lõpus. Kooli sõnul võtsid nad enne otsuse langetamist natuke mõtlemisaega. Rendileping kohvikuruumi kasutamiseks sõlmiti aprillikuu alguses.

Vaga Mama restoranid tegutsevad ka Tartus ja Viljandis. Tartus tegutseb veel samale firmale kuuluv Tiibeti roogasid pakkuv restoran Himaalaja jutud. Ave Kool lausus, et Põltsamaa piirkonnas niisugust restorani ei ole ja ta usub, et ka Põltsamaal leidub piisavalt inimesi, kellele tavapärasest erineva maitsega toidud huvi pakuvad. Ta loodab, et just suvisel ajal nende juurde ka kaugemalt tulnud inimesed sagedasti sisse astuvad.

Vaga Mama restoranis pakutavad Aasia köögi toidud on kõik värsked, võib öelda, et need valmivad lausa kliendi silme all. “Kindlasti ei saa meie restoranis nii olema, et hommikul tehakse kaste valmis ja seda siis terve päeva vältel serveeritakse. Mõistagi on meie pakutavad toidud kohalike toitudega võrreldes vürtsikamad. Aasia põhilisteks toidukomponentideks on riis ja nuudlid, mille juurde kuuluvad erinevad lihakastmed. Samuti kuuluvad Aasia köögi toitude nimistusse mitmesugused mereannid,” märkis Ave Kool.

Põltsamaal tegutsema asuvas Vaga Mama restoranis töötamise vastu on huvi tuntud, laekunud on juba ka mõned CV-d. Restoranis saavad tööd kaks kokka ja kaks teenindajat, kes asuvad tööle kahes vahetuses. Täpsemalt on restoranis kohal üks kokk ja üks teenindaja. Kiiremal tööperioodil võib ka teine kokk appi tulla. Restoranis tööle asuvad kokad on pärit Nepaalist. Pikima staažiga kokk on Vaga Mama restoranis juba neli aastat ametis olnud. Kõik Vaga Mama restoranides tegutsevad kokad on oma kodumaal kokana töötanud ja omavad selleks tööks piisavat kogemust. Ave Kooli sõnul on väga tähtis, et kokad oleks Aasiast pärit, sest Eesti kokal ehtsat aasialikku maitsemeelt ei ole.

Praegu otsitakse Nepaalist pärit kokkadele Põltsamaale elamispinda. Restoraniruumide interjöör muutub, samuti vahetatakse välja mööbel. Kliente hakatakse teenidama ka väliterrassil. Restorani perenaise sõnul on ta kursis sellega, et Põltsamaal on väikelinna jaoks piisavalt toidukohti, kuid konkurentsi ta ei pelga. Pealegi pakub restoran Vaga Mama võrreldes Põltsamaa teiste toidukohtadega sootuks erinevaid toitusid.

Vaga Mama restoranist on võimalik toitu kaasa tellida. Tellimusi saab esitada nii kohapeal kui telefoni teel. Tartus toimib selline teenus hästi ja tihti tellitakse toitu tervele perele või töökollektiivile. Restorani perenaine loodab, et küllap võtavad vahel nende juurest toidu kaasa ka Põltsamaalt läbi sõitvad inimesed. Sarnaselt teiste kohalike toidukohtadega hakatakse ka Vaga Mama restoranis päevapraadi pakkuma. Ka sünnipäevasid ja muid tähtpäevi on võimalik seal tähistada ning soovi korral selleks ruum reserveerida.

Ave Kool ütles, et nad väga tahaksid Põltsamaa Vaga Mama restorani avada emadepäevaks, kuid pole päris kindel, kas suudavad selle plaani ellu viia või nihkub avamine veidi edasi. Ave Kool loodab, et restoran Vaga Mama jääb Põltsamaale pikalt tegutsema ja kohalikud toidukoha sagedasti üles leiavad ning Aasia päritolu road hästi vastu võtavad.

Samas kohas on Põltsamaal tegutsenud Kurve Baar, mille asemele ehitatud väikeses hubases hoones avas kolm aastat tagasi uksed Kohvik O. Nüüd on Vaga Mama kord.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus