Tunnustus Jaanus Murakale ja Mihkel Kübarale

Tänavu pälvisid regionaalarengu auhinnad Regionaalmaasikad ka Jõgevamaaga seotud inimesed – E-Piim Tootmine AS eestvedaja Jaanus Murakas ja Jõgeva vallavolikogu  liige Mihkel Kübar.

Viimatimainitu on MTÜ Munalinn liikmena Põlvamaal Intsikurmus toimuva muusikafestivali üks korraldajaid.

E-Piim Toomine AS juht Jaanus Murakas pälvis tunnustuse tähelepanuväärse panuse andmise eest Kesk-Eesti arengusse, edendades kohalikku majandust ja toetades mitmeid sponsorlusprojekte.

„Jaanus Murakas on loonud ühistegevusel põhineva ettevõtte, kus kasum jääb Eestisse ja kuulub tootjale. Selline majandusmudel peaks olema kõigile eeskujuks,” rõhutas Põltsamaa vallavolikogu esimees ja Põltsamaa Ettevõtjate Liidu eestvedaja Andres Vään.

Intsikurmu festivali korraldaja MTÜ Munalinn on aidanud oluliselt kaasa piirkonna arengule ning Põlvamaa eripära säilimisele ja tutvustamisele.

„Korraldame Intsikurmu festivali viiendat aastat. Oleme  püüdnud sel moel piirkonda lisandväärtust tuua. On rõõm tõdeda, et üha rohkem hakatakse leidma teed Kagu-Eestisse. Festival pakub tegusemisvõimalust kohalikele ettevõtjatele, sealhulgas turismiga tegelejatele. Mõistagi on olulised sündmuse vaimsed väärtused,” lausus üks korraldajaist Mihkel Kübar.

Regionaalmaasika laureaate autasustas riigihalduse minister Jaak Aab koos peaminister Jüri Ratasega. Auhind anti välja viiendat korda. Tunnustuse pälvinud on ellu kutsunud või korda saatnud väljapaistva regionaalarengu algatuse või teo, mille tulemusel on edenenud piirkonna majandus, loodud uusi töökohti, pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid ning teenuseid või millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus